Община Дупница се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

Община Дупница се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

Община Дупница се присъединява  към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на  4 октомври, от 11.00 часа, в парк „Рила“.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми пореден път. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Присъединете се към инициативата на Община Дупница и Българска федерация спорт за всички  – Световен ден на ходенето, спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта, заснемете /снимки и клипове/ и ги качете на Facebook страницата на БФСВ  – „обичам да спортувам“,  и/или  слоган „аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.

Да покажем високата спортна активност на Община Дупница!