"Европа Директно" отвори врата в Дупница

Дата на публикуване: 07.06.2021 00:00

Европа Директно отвори врати в град Дупница на 2 юни. Програмата включваше посещение на центъра, изпълнение на оперния певец Томас Томов, родом от града и викторина с младежи от местни училища. На събитието присъстваха и специални гости – г-н Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, г-жа Олга Китанова – зам. кмет на община Дупница и г-жа Любов Панайотова, директор на „Европейски институт“, приемна структура на Европа Директно – Дупница. Бяха представени и експертите, които ще работят пряко с гражданите – това са Светлана Йорданова и Виктория Баръмова.

Дупница е единственият град, който не е областен център, и въпреки това е избран от Европейската комисия като важна точка за информиране на гражданите. За тази цел, експертите на Европа Директно – Дупница са насреща:

  • Да отговорят на общи въпроси за ЕС;
  • Да Ви помогнат да се ориентирате на уеб-страниците на институциите на ЕС;
  • Да намерят специализирана информация;
  • Да Ви предоставят данни за контакт с най-добрите източници на подробна информация и съвети;
  • Да Ви предоставят информация, която е фактически вярна и актуална, съгласно стандартите на публичната администрация.
Мисията на Европа Директно – Дупница е устойчивото ангажиране на гражданите и утвърждаване на разбирането, че разговорът за Европа е наш общ, взаимен дълг.
Можете да се свържете с експертите на тел.: +359 887 931 476; e-mail: direct@europe.bg или на място на адрес гр. Дупница, ул. „Дора Габе“ 14. Освен това, полезни новини и актуална информация за бъдещи събития  можете да откриете на www.europedirect.bg/dupnitsa и www.facebook.comEuropeDirectDupnitsa.

ГалерияПотърсете в сайта